søndag den 22. januar 2012

Seneste fugleture!

Søndag den 15/1 2012:

Vi (LFR og undertegnede) var på jagt efter årsarter og gode fugleoplevelser i Nordsjælland og København; først fik vi minimum 2 Hvidvinget Korsnæb i Jonstrup Vang, herefter 1 Sølvhejre (+ 1 ad. Vandrefalk!) ved Holløse Bredning samt en nu 3k Sorthovedet Måge i Vedbæk Havn + 1 Spurveugle, 1 Isfugl og 2 Vandstære ved Rådvad til Strandmøllen - samt sluttelig 1 Rødhovedet And hun i Damhussøen. God rundtur!

Tirsdag den 17/1 2012:

I dag kørte vi til Vantore på Lolland efter den stationære Rødhalset Gås og der gik lidt tid før vi spottede den indflyvende (med Grågæs!) til rast på mark ved Vantorevej, hvor vi efterfølgende så den meget flot fouragerende mellem Sangsvaner og andre gæs.
Videre til Rødbyhavn, hvor vi forgæves eftersøgte Sortgrå Ryle på begge moler.
Afslutning ved Naturcentret/tårnet ved Avnø/Svinø Vig, hvor vi havde en fin oplevelse af hele 4 legende og fouragerende Mosehornugler, herunder 2 skrigende når de kom i clinch med hinanden, herlig oplevelse!

Fredag den 20/1 2012:

Hidtil seneste tur gik til Halland i Sverige, nærmere betegnet Getterön, men først et kortere stop ved Glommens hamn, hvor vi eftersøgte Hvidvinget Måge (kumlieni) desværre uden held...
Videre til Getterön, hvor vi brugte lidt tid på, at finde den stationære Brune Løvsanger, og med hjælp fra nogle svenske skådare fandt vi den, men så den desværre kun flygtigt, men til gengæld hørte vi (jeg!) den kalde op til flere gange, nyt VP-kryds til os begge!
Vi fik på hjemvejen et tip om hvor den Hvidvingede Måge (kumlieni) 4k skulle befinde sig og fandt den, nemlig ved Galtabäcks fågeltorn, hvor den lå og fouragerede på vandet, det var fint!

Foto's fra turene kan ses i mit Picasa Webalbum, nærmere betegnet Fuglefoto's 2012 og Diverse lokaliteter 2012.

I dag, søndag den 22. januar gælder det “ørnetur til Skåne” med Gladsaxe Fuglegruppe!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar