søndag den 8. januar 2012

Brundrossel i Bergkvara, Växjö, Småland, Sverige

 Søndag den 8-1 2012:

Sveriges blot anden Brundrossel (læs mere her!) blev opdaget for et par dage siden i Bergkvara, Växjö, Småland og i dag – søndag den 8/1-12 - var LFR og jeg ovre at twitche den!
Vi tog afsted fra Sandbyvej, Herlev ved 8-tiden og med færgen over Helsingør-Helsingborg og nåede Bergkvara, Växjö kl. 11:25.
Forinden var vi lige et smut forbi Helsingborg Havn og se og fotografere den stationære 2k Hvidvingede Måge på klods hold!

                            Hvidvinget Måge 2k, Helsingborg Havn, 08-01-2012

Men da vi nåede frem til “gerningsstedet” var Brundroslen set, men fløjet igen sammen med en stor flok Sjaggere!
Der var ikke en drossel at se i miles omkreds og stemningen var ikke så god blandt de mange, både danske og svenske twitchere...
Pludselig – efter nogen tid - blev droslen imidlertid meldt ud et par kilometer fra det sted vi var – og vi afsted over stok og sten – endelig fandt vi stedet og efter et stykke tid havde vi alle fået set Brundroslen meget fint, mens den bl.a. fouragerede blandt de mange Sjaggere på en mark - nu stor glæde blandt de mange birders!
Den sås fint i skop, men var desværre lidt for langt væk til et foto, så jeg fik ingen billeder af droslen.

                  Twitchere, Bergkvara, Växjö, Småland, Sverige, 08-01-2012

Inden vi tog hjem igen over Helsingborg-Helsingør brugte vi et par timer ved Vyssle myr i Skåne, hvor vi – lidt optimistisk – eftersøgte Tjur!
Den fandt vi desværre ikke, men der var Sortspætte (hørt) og Fyrremejse (set) som det “bedste”!
Ellers en fin tur op mellem de store “tallskogar” med de flotte indsøer og de mange små røde træhuse. Der lå i øvrigt lidt sne på vejene rundt omkring deroppe.
Vi var hjemme på Sandbyvej, Herlev igen ved 19-tiden og havde da kørt 493 km. og prisen for km.-penge og færgeafgift blev 490 kr.
Hertil kom lidt snold på færgen...
En god tur var slut!
Nb: Turens obs. er indtastet på Svalan, hvor der også er lagt et dagbogsnotat på dansk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar