søndag den 4. marts 2012

Ny lille tur!

Søndag den 4/3 2012:

Vi var på en lille tur i dag og besøgte hhv. Køge Sydstrand og Vaserne.
Ved Køge Sydstrand fandt vi den stationære Bjerglærke på stranden omkring 200 m syd for Køge Havn og fik nogle foto's af den:

                                   Bjerglærke, Køge Sydstrand, 04-03-2012

                                     Bjerglærke, Køge Sydstrand, 04-03-2012

Herefter tog vi op til Vaserne, for at lede efter Lille Flagspætte, den fandt vi dog desværre ikke – det var nok blevet for sent på dagen og også lidt halvkøligt – så de er ikke rigtigt blevet stemme- og trommeaktive endnu...

                                       Fuglekiggere, Vaserne, 04-03-2012

Men vi havde dog 2 Duehøge (1 hun i flugt + 1 kald.) og 1 Korttået Træløber syngende omkring træbroen ved Dumpedalsrenden som det bedste!
Turens obs. kan som vanligt ses af DOFbasen.

4 kommentarer:

  1. Gode billeder af Bjerglærken og så er jeg lidt misunderligt på din Korttået Træløber, den mangler jeg forsat som DK-art! ;-)

    SvarSlet
  2. Tak for din kommentar, Brian.
    Men Korttået Træløber - den har i da selv oppe på jeres kanter, ikk' !? //FDE

    SvarSlet
  3. Jop, bare mig der indtil videre har været doven, måske ikke opmærksomt dens sang/kald. Jeg må forsøge at råde bod på dette denne sæson. Men så har jeg trods alt et nyt DK-kryds at hente hjem og desuden var en ellers glimmernede artikel i "Fugle i Felten" om forskellen på Træløber og Korttået Træløber!

    SvarSlet
  4. Korttået Træløber er nem nok at adskille fra Træløber, bl.a. er stemmerne vidt forskellige og Korttået Træløber har længere næb og smudsige (brunlige) flanker ift Træløber.
    I øvrigt havde vi (LFR og jeg) Korttået Træløber i Universitetsparken, Aarhus da vi var deroppe og kigge efter Gråvinget Måge, som i øvrigt glimrede ved dens fravær!
    Korttået Træløber topper sangmæssigt her i marts, så der er ingen undskyldning for, ikke at komme afsted efter et nyt DK-kryds ;)

    SvarSlet