onsdag den 31. august 2011

Frank Desting's hjemmeside - mere om mig!

Frank Desting's hjemmeside er et samlingspunkt for alle egne foto's og rapporter vedrørende fugle- og naturobservationer fra diverse lokaliteter.


Herudover er der lagt lokalitetsbeskrivelser ud fra Herlev lokalområde;

Smør- og Fedtmosen, Sømosen og Kagsmosen - med henvisning til aktuelle obs. via DOFbasen

                Lapugle, Banvallen, N Falsterbonäset, Skåne, Sverige, 16-03-2009

Mere om mig!
Navn og adresse:
Frank Desting
Sandbyvej 39, 2. th.
2730 Herlev
Danmark
Hjemmetelefon nr.: 44948012
Mobiltelefon nr.: 30696278
E-mail adresse: E-mail
Hjemmeside: Frank Desting's hjemmeside
Fødselsår: 1963
Initialer: FDE
Beskæftigelse: Dansk Ornitologisk Forenings lokale repræsentant i Herlev Kommune
Kikkert: Swarovski EL 8,5x42 + Leica 10x50 BA + Zeiss Classic Compact 10x25 BT
Teleskop: Swarovski AT 80 + Kowa TSN 661
Kamera: CANON EOS 350D KIT med SIGMA 70-300MM f.4.5-5.6 CANON + CANON EF 400 MM F/5.6L USM + CANON EFS 60 MM MACRO F/2.8 USM + Fuji FinePix S 5000 m. 10x optisk zoom + Hoya 55mm Macro Close-up samt Fujifilm FinePix S200EXR
Mobiltelefon: Nokia 3110
Bil: Cykel: Everton Classic 2005
Drømmefuglen(e): Alle dem jeg (endnu) ikke har set!

Min fugleinteresse blev vakt i april 1975, da jeg var en 12-årig dreng, hvor min mor gjorde mig opmærksom på en stor flok "flotte fugle" der fouragerede uden for vores vinduer i Kagsgården, Herlev, som viste sig, at være Silkehaler, og jeg var solgt! Umiddelbart efter blev jeg meldt ind i DOF og har været det siden.
Jeg kiggede dengang primært på fugle efter skoletid og i weekender i den nærliggende, dengang meget undersøgte, Kagsmosen, hvor jeg mødte flere fuglekiggere af den daværende "Kagsmosegruppe", specielt gik jeg meget med en ældre herre, nu afdøde S. H. Stensig, som lærte mig utrolig meget om fugle, planter, svampe mm. Mine fugleaktiviteter blev hurtigt udvidet med DOF-ture til Skåne, enkelte ture med ”Kagsmosegruppen” til bl.a. Kongelunden og Saltholm - samt egne ture med en barndomsven til f.eks. Kongelundsområdet og Ølsemagle Revle.
Min fars moster havde hus på Møn, nær Klintholm Havn og Busemarke Mose, hvor vi (familien) ofte var på ferie. Jeg har mange gode minder og fugleoplevelser fra dengang, der stadig står klart på nethinden.
I ungdoms- og voksenårene gik jeg, efter folkeskolen, på EFG og Studenterkursus, senere arbejdede jeg inden for P&T, men tidligt måtte jeg, grundet kronisk sygdom, desværre afbryde videre uddannelse/arbejde og har siden gået som førtidspensionist.
Jeg er dog pr. oktober 2008 gået ind i frivilligt arbejde i DOF København. En stor del af mine voksenår kiggede jeg kun meget begrænset på fugle, men fugleinteressen lå stadig ”i blodet” og i 1993 og specielt 1999 genoptog jeg atter fugleinteressen med stadig stigende intensitet. I efteråret 2001 blev Gladsaxe Fuglegruppe dannet, og vi har heldagsture primært på Sjælland og i Skåne cirka en gang om måneden.
Da jeg ikke selv har bil kigger jeg som oftest på fugle i Herlev lokalområde, dvs. Smør- og Fedtmosen, Sømosen og Kagsmosen, hvor jeg med stor fornøjelse følger årets gang. Herudover kommer jeg en en del rundt på diverse lokaliteter, primært i Københavns, Frederiksborg og Roskilde Amt, dels alene, dels med andre fugleinteresserede fra Gladsaxe Fuglegruppe.
Specielt kører jeg meget sammen med Leif Frederiksen (LFR) rundt i hele landet.
Alle mine fugle- og naturobservationer er nedfældet i diverse rapporter på hjemmesiden, og fra år 2002/2003 påbegyndte jeg indrapportering til DOFbasen.
Endvidere modtager jeg (og udsender af og til) DOFcall's via min mobiltelefon.
Har desuden twitchet flere arter de senere år, men min holdning til det ”at twitche” er helt klart, at jeg foretrækker, at få ”en tur” ud af det, hvor man også kigger på og optæller områdets andre fuglearter, fremfor ”kun” at køre på én art. Ellers ser jeg det som et ekstra krydderi med et twitch i ny og næ. Det er i øvrigt helt klart fugleoplevelsen, fremfor x'et der tæller!
I øvrigt har det heller ingen betydning hvor fuglen befinder sig, om det er i udlandet eller i Danmark er for mig lige vidt!
Mine udlandsrejser er dog endnu yderst begrænsede til enkelte charterrejser til Mallorca og Bulgarien med familien som helt ung samt en enkelt Englandstur med folkeskolen.
Men LFR og jeg har planer om en del fuglerejser fra og med år 2010, evt. med DOF Travel. Der vil blive lagt turrapporter under "Rapporter".
 
Foruden adskillige fugleture i indlandet er det blevet til følgende udlandsrejser:
Hornborgasjön, Sverige April 2008
Öland, Sverige  August 2009
Mallorca, Spanien Maj 2010

Øvrige interesser er ”natur generelt” (medlem af Dansk Naturfredningsforening, Dansk Botanisk Forening, Foreningen til Svampekundskabens Fremme, Entomologisk Forening samt Lepidopterologisk Forening) - samt psykiatri og skak; spiller (på absolut amatørniveau!) i Herlev Skakklub samt musik (opvokset med 70-80-90'ernes heavy metal bølge, men er lydhør over for meget andet).Hjemmesider:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar