lørdag den 8. oktober 2011

Havfugleobs.!

                                                  Blåvand Fyr, 06-10-2011

Den hårde vind-kuling fra vestlige retninger den senere tid har givet mange havfugle ved de danske kyster og LFR og undertegnede har deltaget i festlighederne, idet vi netop har været på weekendtur til Blåvands Huk 6-7. oktober samt ved Rågeleje Strand i dag, 8. oktober 2011.

Det har givet mange forskellige arter, og du kan foreløbig læse vores turrapport fra Blåvands Huk under “Rapporter” på min hjemmeside.
Senere bliver rapporten lagt online på Netfugl.dk og Travellingbirder.com.
Den er også lagt online på Fugleognatur.dk.

Af havfugle vi har set de seneste dage kan bl.a. nævnes Rødstrubet Lom, Mallemuk, Stor Stormsvale, Sule, Storkjove, Mellemkjove, Alm. Kjove, Lille Kjove, Dværgmåge og Sabinemåge!

                                     Havobs. ved Blåvands Huk, 06-10-2011

Der bliver de kommende dage rig mulighed for, at havobse, hvis man har tid og lyst, idet DMI fortsat lover op til hård V-vind, som kan give et pænt træk ved fx. Sjællands nordkyst.
Roshage og andre steder langs vestkysten i Nordvestjylland er oplagte steder, at obse fra i hård NV-vind, mens fx. Blåvands Huk er bedst i hård SV-vind.

Se i øvrigt obs. i DOFbasen.

God havobs.!

2 kommentarer:

  1. Havobs. er en dejlig diciplin. Faktiskt den jeg foretrækker........der måtte dog godt være lunt og vindstille lige netop der - de få kvadratmeter - hvor man sidder ;-)

    Fedt at se Sabinemåge. Var det Adulte ? De er bare så flotte, hvis man får dem tæt på i godt lys.

    SvarSlet
  2. Ja, havobs. er fedt!
    DMI lover de nærmeste dage fortsat op til hård vind/kuling fra NV så hvis man får tid og lyst kan Nordvestjyllands vestkyst og Sjællands nordkyst sagtens give en hel masse fine havobs.!
    Og Sabinemågen var en 1k-fugl, den kom ganske tæt på kysten, men blev dog kun observeret kortvarigt, men rigtig fin alligevel!
    Og ja, du har ret i, at der i hvert fald bør være læ der hvor man obser fra, det er der desværre ikke ved den militære container i Blåvand, men når militæret ikke skyder, kan man efter sigende sidde godt og i læ ved noget de kalder Sabinebunkeren, det skal prøves en anden god gang!

    SvarSlet